Zwangerschaps postpartum & selfcare ceremony's om je vrouwenlijf te eren
Tijdens een Sacred Care ceremony eren we jouw vrouwenlijf en alles wat het overwint. 

Sessie onderdelen

Verschillende massagetechnieken

Het menselijk lichaam fascineert mij keer op keer. De kracht van aanraking en massage is ongekend. Als je een massage ontvangt, worden er verschillende processen in ons lichaam gestimuleerd. Bijvoorbeeld het vrijkomen van oxytocine, ook wel bekend als het knuffelhormoon. Doordat er tijdens de massage oxytocine vrijkomt, voel je je fijner en ontspannen. Het heeft effect op de stress die je ervaart. Maar ook de aanmaak van endorfine (lichaamseigen pijnstiller) en serotonine wordt gestimuleerd waardoor je je gelukzaliger voelt en meer verbondenheid en onthaasting ervaart.  

Allereerst masseer ik tijdens een sessie vanuit intuïtie en gevoel. Als solide basis gebruik ik technieken uit de ontspanningsmassage. Bij Gentle beginnings in Amsterdam heb ik van Mirjam Heemskerk de buikmassage voor postpartum vrouwen geleerd. Ook geef ik energetische buikmassage, ook wel bekend als Chi Nei Tsang. D
eze helende buikmassage heb ik geleerd van Steffi von Brunner. Dit jaar ga ik me nog meer verdiepen in verschillende massagetechnieken. In juli 2023 heb ik de opleiding tot ZEN masseur bij KIOM opleidingen in Eindhoven afgerond. Daar heb ik technieken aangeleerd gekregen zoals shiatsu, vlindermassage en thaise yoga massage. Door mijn kennis steeds uit te breiden kan ik jou een helende massage geven die helemaal bij jou past!


'De massages hebben een magische uitwerking op mijn energie' - Lisa 

 

Boek nu jouw sessie via het contactformulier.

YONI STOMEN 

Wanneer ik anderen vertel over vaginaal stomen of yoni stomen, wordt er vaak gegrinnikt. “Kom ik dan bij jou met mijn onderkantje bij jou boven een pan kruiden hangen?” Ik grinnik vaak maar terug. Zo kun je het ook omschrijven inderdaad.
Yoni is Sanskriet voor het hele vrouwelijke voortplantingssysteem. Vaginaal stomen wordt al honderduizenden jaren toegepast. Ook in Nederland werd vaginaal stomen toegepast. tot nog geen honderd jaar geleden. Het is echter in de vergetelheid geraakt. In de westerse wereld raken we steeds verder van de natuur verwijderd. In de natuur zit ontzettend veel geneeskracht. Jezelf goed verzorgen, ook voor, tijdens en na je menstruatie is iets waar wij Nederlandse vrouwen nog maar weinig mee verbonden zijn. De hormonen in ons lichaam brengen ons in verschillende fases. In de menstruele cyclus maken we vier seizoenen door. Lente, zomer, herfst en winter. Eens per maand yoni stomen is optimale zelfzorg. Na de bevalling mag het dagelijks met zachte kruiden en is het heel helend voor je uitwendige weefsel en je inwendige wond waar de placenta heeft gezeten. Yoni stomen wordt ook toegepast om je cyclus te reguleren, hormonen in balans te brengen, menstruatiepijnen te verzachten, je baarmoeder voor te bereiden op zwangerschap en om een moment van zelfzorg te creëren en heerlijk te ontspannen.

 'Ik heb een hele fijne eerste ervaring mogen hebben met yoni stomen' - Nadine 

Boek nu jouw sacred sessie via het contactformulier.

BENGKUNG BELLY BINDING

De bengkung belly bind is een zestien meter lange wikkel die ik knoop voor knoop bij je aanbreng. Een prachtig ritueel om je lichaam fysiek en energetisch te sluiten. De beng kung is bedoeld om mee te rusten. In je cocon te kruipen. Het ondersteunt je buikgebied, draagt je letterlijk en zorgt ervoor dat je kwetsbare buikgebied de warmte van de moxa vasthoudt. Voordat ik de bengkung bij je aanbreng, werk ik met moxa en krijg je een helende zachte buikmassage met castoroliepakking. Als je de bellybind draagt, ben je beter bestand tegen prikkels van buitenaf die je kunnen overweldigen als pasgeboren moeder. Overtollig vocht wordt eerder afgevoerd, het lege gevoel in je buik wordt omarmd door warmte, je organen en bekken komen terug in de goede positie. Het proces van vloeien wordt wat versneld, waardoor de periode van vloeien korter is. Het helpt om een verkeerde houding tegen te gaan tijdens het voeden van je kindje. Als je een keizersnede ondergaan hebt, is buikbinding wel mogelijk maar pas als de wond geheeld is. Dit duurt gemiddeld twee tot vijf weken. Een bengkung belly bind sluit je buikgebied zowel fysiek als energetisch na jullie levensveranderende geboortereis. Je voelt je geborgen, verwarmd en gedragen en daarnaast is het een waar kunstwerk om te zien.

'Ik was helemaal ontspannen en heb heerlijk geslapen met de bellybind om' - Gisele

Boek nu jouw sacred sessie via het contactformulier.


MOXA BEHANDELING

Moxa is een stick van geperste bijvoet en deze verwarm ik met een vlam. Ik behandel verschillende punten op de onderrug en het buikgebied. Bijvoet zorgt ervoor dat je Qi (levensenergie) in beweging komt. Het tekort aan yang-energie in het lichaam wordt behandeld. En juist die energie zorgt voor warmte en beweging in het lichaam. Een tekort aan yang-energie zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld koude voeten en handen hebt, rillingen ervaart of een koud gevoel hebt in je hele lijf.
Moxa helpt bij het gevoel van leegte na de bevalling en voegt letterlijk warmte toe aan het lichaam. Het stimuleert de bloedcirculatie, helpt bij vermoeidheid en slapeloosheid. Het helpt ook bij menstruatiepijn. Moxa komt uit de Chinese geneeskunde. Bijvoet (Artemisia vulgaris) groeit in Nederland. Als je de plant eenmaal kent en herkent zie je hem overal. 

 'Als ik terugdenk aan de sessie, voel ik de heerlijke warmte weer op mijn rug. Dat was zo fijn' - Ludie

Boek nu jouw sacred sessie via het contactformulier.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram