Zwangerschaps postpartum & selfcare ceremony's om je vrouwenlijf te eren
Tijdens een Sacred Care ceremony eren we jouw vrouwenlijf en alles wat het overwint. 

Op deze pagina vind je events en nieuws van Sacred Care


Dagretraite Liefdevol rouwen, 3e editie. De dagretraite op 23 maart 2024 is volgeboekt.

Op 23 Maart 2024 in de Yurt van Ikigai Helmond
met hoofd en hart
Een dag-retraite voor vrouwen om te verbinden, te delen en meer in contact te komen met hun lichaam.

Liefdevol rouwen

Rouwen doe je niet  alleen met je hoofd, je hele lijf voelt mee. Je lijf voelt vaak al eerder hoe het met je gaat dan je hoofd het kan bedenken. Tijdens rouw en heftige emoties zijn we vaak zo aan het overleven dat we niet toekomen om de roep van ons lichaam te horen en er naar te luisteren, laat staan goed voor je lichaam te zorgen. Rouwen vraagt veel van je zowel emotioneel als fysiek, we noemen het ook wel rouwarbeid en juist dan is het ook zo belangrijk om zacht en liefdevol voor jezelf te zijn.

Tijdens onze dagretraite liefdevol rouwen willen we juist die verbinding aandacht geven. De verbinding tussen rouw, je hoofd en je lichaam.  Soms vergeten we ons lijf en zijn we vooral bezig met ons hoofd of hebben we juist alleen aandacht voor wat er allemaal huist in ons lichaam. Hoe mooi zou het zijn om hoofd en hart, lichaam en gevoel meer in evenwicht te brengen?
In deze dag willen we daar uitgebreid bij stil staan, vertragen en proberen in contact te komen met de rouw die in jouw lichaam huist en hoofd en hart te verbinden.

“Durf te beginnen aan de langste reis in een mensenleven, van je hoofd naar je hart”
- David Hodges-


Voor wie is deze dag?

Deze betekenisvolle dag is voor vrouwen die te maken hebben met verlies  rouw en die in verbinding en balans willen komen met hun gevoel en lichaam.
Je bent welkom met alle vormen van verlies, rouw en ingrijpende veranderingen in je leven.

Hoe ziet de dag eruit?
Na een warm welkom en meditatie starten we de dag.  De dag heeft een mooie opbouw waarin we veel ruimte maken voor het delen van ieders verhaal. Dit doen we o.a. door het maken van een gezamenlijk altaar, waar persoonlijke en zorgvuldig uitgezochte voorwerpen van eenieder op neergelegd mogen worden. Afwisselend gaan we aan de slag met ontspannings en lichaamsgerichte oefeningen om contact te maken met zowel je gevoel als je lichaam. Gedurende de dag delen we ervaringen met elkaar en na een fijne afronding ga je met een mooi aandenken, gevuld met jouw intenties, naar huis. Vertragen, verdiepen, inzicht, expressie en inspiratie.

Wat kan deze dag jou brengen?
De dagretraite Liefdevol rouwen kan jou meer inzicht en verbinding met jezelf geven. We proberen om je meer in contact te laten treden met je lichaam, zodat je er beter naar kunt luisteren en het bewustzijn oplevert op welke manier rouw in jouw lichaam signalen afgeeft. In deze verbinding kan er meer rust en ontspanning ontstaan. Een zeer welkom gevoel als je hard aan het werk bent met de emoties van verlies en rouw. Met dit bewustzijn ben je beter in staat, om in moeilijke tijden en heftige emoties, voor jezelf te zorgen.
Iedereen die bij de retraite aanwezig is heeft haar eigen verhaal waar ruimte en bedding voor is. Door anderen getuige te laten zijn van jouw emoties ontstaat er verbinding. We luisteren naar elkaar  zonder oordeel en door het delen zal er herkenning en erkenning zijn op deze bijzondere dag. Je bent zo welkom met alles wat er is!

De eerste dagretraite liefdevol rouwen is voor ons als spaceholders boven verwachting verlopen. De veilige bedding die we wilde creëren was ook voelbaar voor alle deelnemers, meerdere deelnemers hebben gedeeld dat ze de reis van hun hoofd naar het hart hebben kunnen ervaren. En dat ze zich gedragen voelde in de groep vrouwen en het energieveld wat zo magisch ontstond. Het werd als helend ervaren dat alle emoties er op dat moment mochten zijn.

“Perhaps the butterfly is proof that you can go through great darkness yet become something beautiful”
- onbekend-

Aanmelden & praktische zaken 

De dag retraite Liefdevol rouwen vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024. De dag start om 10.15 met een inloop vanaf 10.00. Omstreeks 16:15 ronden we de dag gezamenlijk af. Jouw investering in jezelf door deel te nemen aan onze mooie retraite is € 125,- voor de hele dag, inclusief vegetarische/vegan lunch, koffie/thee en wat lekkers. 
 Je kunt je hier aanmelden. Tot 15 februari kun je gebruik maken van code "ZELFZORG" hiermee pak je een fijne aanbieding van 10% korting mee.

- Er kunnen maximaal 8 vrouwen deelnemen
- Na aanmelding en betaling ben je verzekerd van een plek. Je ontvangt voor aanvang van de dagretraite aanvullende informatie via de e-mail
- Om deel te nemen aan deze dag heb je geen ervaring nodig in mediteren of lichaamsgerichte oefeningen. Het is zodanig afgestemd dat iedereen hieraan mee kan doen, ervaren en onervaren
- Het advies is om lekker zittende kleding aan te doen. In de ruimte worden er geen schoenen gedragen dus neem warme sokken mee en eventueel een warme omslagdoek of deken
- De gehele dag is er toegang tot biologische thee, koffie en gezonde lekkernijen
- In de middag is er een compleet verzorgde biologische en veganistische lunch zodat we goed en liefdevol gevoed worden op alle fronten

De locatie

De dagretraite zal plaatsvinden in de sfeervolle yurt van Ikigai Yoga in Helmond. De yurt wordt omringd door een prachtige tuin. We vinden het belangrijk om je tijdens de dagretraite op alle fronten te dragen en te voeden. De omgeving en de energie van deze locatie draagt daar aan bij.Wie is Reni?
In haar praktijk Lief je rouw biedt Reni rouw-, verlies- en levensbegeleiding aan voor mensen die te maken hebben met rouw of een ingrijpende verandering in hun leven. Naast individuele begeleiding biedt ze tevens creatieve workhops en rouwcirkels aan. Haar blik is systemisch waarin ze kijkt naar het groter geheel. Rouw in het hier en nu raakt altijd verlies uit het verleden.

 https://www.liefjerouw.nl
Wie is Denise?
Met Sacred Care richt Denise zich op de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen. Selfcare waarvoor je jouw cocon niet hoeft te verlaten. Het vrouwenlichaam eren en stilstaan bij alles wat vrouwen in onze moderne maatschappij ondernemen en overwinnen. Denise beheerst verschillende massagetechnieken en werkt vanuit intuïtie, verzorgd yoni stomen en bengkungbelly binding. Ze onderscheid zich met haar concept door een totaalbeleving aan te bieden die alle zintuigen prikkelt. Een vrouwen ceremony afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Het geboorte event

Vanuit Sacred Care ben ik aangesloten bij Geboorte event. https://geboorte-event.nl/partner/sacred-care/  Het geboorte event is een online platform waar je ondernemers treft die van hun passie hun vak hebben gemaakt. Zij zijn er om de pasgeboren moeder en hun baby te laten groeien. Hier vind je voornamelijk vrouwen die werken vanuit hun gevoel en intuïtie, die zich persoonlijk inzetten voor de pasgeboren moeder, hun baby, gezondheid de natuur en onze aarde.

Het geboorte event organiseert regelmatig Live avonden.  De eerstvolgende avond waarbij ik zelf live aanwezig ben is op 17 Januari 2024 in Eindhoven. Op 29 mei 2024 is het live event van geboorte event ook in Eindhoven. Kom je een kijkje nemen? 

Neem eens een kijkje op  https://www.geboorte-event.nl

23 Juni 2024 organiseert het geboorte event voor het eerst hun eigen festival! Het nieuwe ouder festival! Als lid van het eerste moment zal ik hier ook bij aanwezig zijn met Sacred Care. Het beloofd een te gek festival te worden voor het hele gezin. Check hier voor meer info. 


Sacred Care In het ED

Ik werd geïnterviewd over Sacred Care door Hans van de Ven van het Eindhovens Dagblad. Klik op de link voor het hele interview.


https://www.ed.nl/helmond/vrouw-verdient-om-na-bevalling-verwend-te-worden-denise-van-de-waterlaat-komt-ervoor-aan-huis~a83b194d/

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram