Zwangerschaps postpartum & selfcare ceremony's om je vrouwenlijf te eren
Tijdens een Sacred Care ceremony eren we jouw vrouwenlijf en alles wat het overwint. 

Rebozo sluitingsritueel, closing the bones.

Samen met mijn getalenteerde collega uit rozendorp Lottum Marie Jose van Megen die al jaren actief is als wijze vrouw in de geboortezorg "vrouw van de roos". Verzorg ik het rebozo sluitingsritueel. Dit kan los of als aanvulling geboekt worden. Na de geboorte van je kind, kan de ruimte in je buik ‘leeg’ voelen. Met het rebozo sluitingsritueel word je lichamelijk en energetisch weer gesloten. Je mag je geboorteverhaal delen als je wilt, genieten van het reinigingsritueel, de massage met kruidenolie, het voedende, warme eten en drank en het sluitingsritueel. Samen sluiten we je hoofd, schouders, bekken, benen en voeten met rebozo doeken. Volledig vanuit zachtheid en omringd met heel veel liefde, eren we jou als (nieuwe) moeder. Terug naar jezelf, in jouw lichaam, naar jouw oerkracht.

*(Het rebozo sluitingsritueel kan altijd uitgevoerd worden, ongeacht hoe lang de bevalling geleden is).

We zijn er om jouw unieke bevalverhaal te doorhoren. We geven je samen een 4-handen massage om je te helpen aarden, ontspannen en je lichaam te eren. We nodigen je uit in een reinigend voetbad. Ben je in het bezit van een bad kunnen we daar een bijzonder ritueel geven, waar je in een diepere laag mag zakken. We stoppen je toe onder een dikke laag dekens om alles wat je niet langer nodig hebt kwijt te raken zodat je kunt rusten in een zuiver innerlijk weten. We sluiten je lichaam in 6 a 7 stappen met de rebozo doeken, waarmee we symbolisch je transitie in het moederschap afsluiten. Na afloop hiervan mag je genieten van iets lekkers te eten en drinken. We ronden ten slotte het ritueel op zo’n wijze af dat jij voldaan de nieuwe fase van je moederschap in stapt.


Afsluiting van jouw kraamtijd
In de meeste culturen wordt na 40 dagen of 6 weken de kraamperiode ceremonieel afgesloten. Moeders voelen zich dan doorgaans lichamelijk voldoende opgeknapt dat ze weer deel gaan nem en aan het sociale leven, weer aan het werk gaan en de draad oppakken van voor hun bevalling. Bij ons gebeurt dit vaak geruisloos en ongemerkt. Maar hoe fijn en voedend zou het zijn als we de zwangerschaps-, beval- en kraamperiode echt af kunnen sluiten met een ritueel? Op die manier kun je bewust de overgang markeren van de kleinere binnenwereld met uitsluitend zorg voor je baby en jezelf, naar de grote buitenwereld waarin deze zorg wordt geïntegreerd met je leven buitenshuis. Je kijkt terug op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd en stapt gevoed, geëerd en vol vertrouwen in de volgende fase!
Deze ceremonie is geschikt vanaf ca. 6 weken na de bevalling, maar kan ook plaatsvinden in elke andere fase van het moederschap.
Deze ceremonie is ook passend voor vrouwen die rondom hun zwangerschap verlies hebben ervaren, of voor vrouwen die al veel langer geleden zijn bevallen. We overleggen waar jouw wensen liggen en wat voor jou kloppend is.

Over de Rebozo doek
De rebozo komt oorspronkelijk uit Mexico. De rebozo is een met de hand geweven doek met franjes en heeft talrijke functies. Traditioneel wordt de rebozo voor elke cyclus in het leven gebruikt en kan de energie schoonmaken die je niet meer nodig hebt. In Mexico is het heel gebruikelijk om een rebozo te bezitten die onderdeel is van je leven en eigenlijk een soort verlenging van je armen en handen. De rebozo wordt overal voor gebruikt; van dagelijkse klusjes, als deken, als draagdoek, voor massage en nog veel meer. Een Mexicaanse vroedvrouw gebruikt de rebozo dagelijks met haar moeders in allerhande situaties. De Mexicaanse vroedvrouw Angelina Martinez Miranda heeft een grote invloed op hoe wij de rebozo nu gebruiken. Zij heeft haar liefdevolle kennis en ervaring in gulheid aan ons doorgegeven. Uiteraard respecteren we de oorspronkelijke traditie van werken met de rebozo en gaan hier zorgvuldig mee om.

Het ritueel wordt begeleid door Denise en Marie Jose die elkaar aanvoelen en -vullen. We weten daardoor een warme en omhullende ceremonie te verzorgen. We werken vanuit een diepe verbinding met elkaar, jou en het vrouw-zijn.
Goed om te weten
Deze ceremonie is het meest geschikt vanaf ca. 6 weken na de bevalling, maar kan ook plaatsvinden in elke andere fase van het moederschap of afsluiting van een ROUWproces bij verlies van je kindje of je naaste


Geheel rebozo sluitingritueel m.b.v. collega postpartum behandelaar, 4 uur bij je thuis, investering in jezelf is €400,00

Heb je andere wensen, behoeften of zou je de rebozo ceremony liever op een andere locatie ontvangen neem dan contact op voor de mogelijkheden. Ik denk graag met je mee.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram